De overige soorten

Naast de Amerikaanse sijzen en postuurkanaries heb ik ook nog andere soorten, hier zal ik in het kort vertellen welke soorten dit zijn en de nodige informatie verstrekken van mijn ervaring met deze soorten. Hieronder alvast een foto van onze cubavink man, hij is al aardig op leeftijd, maar heeft een geweldig leventje in de gezelschapsvoliere. 

Cubavink man - Tiaris Canora


De Japanse Nachtegaal - Leiothrix Lutea

De vogel die ik het langst van allemaal heb is denk ik wel mijn koppel Japanse Nachtegalen, dit koppel bestaat uit de pop van 2011, en een man van 2012. Dit koppel beschikt over een eigen vlucht die beplant is. Elk jaar maakt dit koppel een nest, maar ik heb helaas nog nooit eieren gehad. Wel weet ik 1 ding, het is 1 van de mooiste vogels die er is, naast het feit dat ze zo mooi zijn ze ook nog is enorm sterk en kunnen ze fluiten als ze de beste. De enige twee nadelen van deze soort is dat het een soort is die je beter niet in een gezelschapsvoliere kunt houden omdat het nestrovers zijn(meegemaakt bij de cubavinken helaas) en dat het kweken van deze soort vrij moeilijk is. Mijn bedoeling is ook niet dat ik met deze vogels wil kweken, als de vogels eieren hebben en deze gaan bebroeden stop ik ze zeker niet, maar ik heb ze vooral voor de zang. Leuk feitje van deze vogel, deze vogel kan wel ruim 15 jaar oud worden! Genoeg gekletst, hier zijn de foto's.

Japanse nachtegaal man


Japanse nachtegaal pop

De Chinese Groenling - Carduelis Sinica

De Chinese groenling heb ik nu reeds 2 jaren, ik heb van mijn neef een koppel gekregen, helaas stierf de pop snel, maar na enige tijd zagen we eindelijk een advertentie voorbij komen waar een pop werd aangeboden, zo lukte het ons toch meteen het eerste jaar met dit koppel te kunnen kweken, 2 rondes met 3 jongen voor het eerste jaar is niet slecht, toch? 
De chinese groenling is een geweldige zanger, misschien wel beter dan de putter, en heeft echt een geweldig uiterlijk, een aanwinst voor elke voliere. Ons koppel zit in de gezelschapsvoliere en doet het erg goed, het is een heel hecht koppel. Dit jaar hebben ze ook al weer eieren gelegd dus hopelijk heb ik binnenkort weer jonge chinese groenlingen!

Chinese groenling man


Chinese groenling pop

Chinese groenling jong, niet zelfstandig


Chinese groenling jong, zelfstandigDe Bloemputter - Carduelis Carduelis

Ik heb nu al enkele jaren een koppeltje bloemputters, het eerste jaar was er totaal geen interesse in elkaar, misschien waren ze wel te jong, maar goed, het jaar daarop had ik verwacht dat het niks zou worden totdat ik opeens een nest ontdekte, toen ik een tijdje ging kijken wie er naar het nest vloog, bleek het de bloemputter te zijn, al snel volgde er eieren en ging de pop broeden, de jongen kwamen uit, en na een paar dagen verdween er steeds 1 jong uit het nest terwijl alles goed werd gevoerd, heel raar dus. Zelf kuur ik mijn vogels niet, wat wel heel veel wordt gedaan bij putters om jongen op stok te krijgen, maar ik hoop dat het dit jaar wel goed komt, dit jaar heb ik een nieuwe man, omdat de man vorig jaar aan het einde helaas is komen te overlijden. Ze hebben tenminste al interesse in een nestkastje, dus ik zal het laten weten als er eieren komen!

Bloemputter


Bloemputter

Bloemputter man